Skip to main content
 • Guristua Spisestue
 • Guristua peis og ved
 • Guristua Spisestue
 • Guristua Utsikt
 • Vinterutsikt

  Chalet GURISTUA

  Guristua has ample space with 4 bedrooms, making it a perfect gathering place for one or two families to come together. Whether for family gatherings, birthdays, anniversaries, work-related gatherings, or simply reuniting with friends who are all too rarely seen.

  The chalet boasts an excellent floor plan, ensuring that space is utilized to its fullest. With a living room on both floors, a dishwasher, washing machine, and drying cupboard, everything is arranged for the enjoyable gathering.

  Kjøkkenet i Guristua

  Orginalt skilt som ble brukt i gamle dager

  Om Guristua

  Spisestue 10 personer
  2 TV Stuer

  1 ½ Bad

  Oppvaskmaskin
  4 Soverom
  Godt utstyrt kjøkken

  150 m²

  Kodelås Dør

  Godt utstyrt Kjøkken

  Oppvaskmaskin

  Kaffemaskin

  Stekovn

  Kjøl/Frys

  Åpen Peis

  Selskaper

  Spisestue 10 pers.

  Rask WiFi

  4 TV

  Parkering 3 biler

  Bålpanne

  Sittegruppe ute

  Vaskemaskin

  Bad med Dusj

  Hund er velkommen

  Hjemmekoslig og tidsriktig

  Guristua er vår koseligste hytte. Guristua var opprinnelig hovedhus på gården og ble flyttet til der den står i dag da det kom nytt hovedhus på gården. Det flyttet ofte bygninger i gamle dager.

  Guristua er laftet av tømmer fra Uvdal. Så her sitter den gamle gode følelsen i veggene. Og når man fyrer i peisen og lar peisen stå åpen, så flammene i peisen lyser opp rommet. Da er det koselig å være i Guristua.

  Vi har tatt vare på det orginale og blandet det med noe nytt. De gamle dørene er pusset opp. Gulv, vegger og tak er orginalt. Kun pusset opp. Trappen opp til 2 egt. er orgianl. Den har god stigning men vi valgte likevel å ikke bytte den ut. Den har fungert i snart 100 år og vi forventer at den varer i 100 til.

  Miljø

  Det å gjenbruke det orginale er vel det mest miljøvennlige som er mulig. Når Guristua ble bygget var det en helt annen kvalitet enn det er på tømmer i dag. De viste når trær skulle hugges i gamle dager. De hadde god tid og ventet heller til riktig tid enn å stresse av gårde som man gjør i dag.

  Når vi pusser opp er det alltid et kompromiss mellom krav til hva som forventes av standard i dag og det å gjenbruke eller kjøpe nytt. Selvfølgelig gjenbruker vi eller at vi gjenbruker med å lage en ny funksjon av det som må byttes. Vi har blitt ganske gode på å lage nye ting av gamle ting.

  Nærområdet

  Her er det bare å ta skiene på å gå rett fra Guristua. Området byr på fantastiske turmuligheter, med fjelltopper som Hårteigen og Hardangervidda nasjonalpark like i nærheten, sommer som vinter. Bygda har også en rik kulturarv med flere museer og gamle kulturminner. For de som ønsker å stå på ski, er det flere skianlegg i området og milevis med oppkjørte skiløyper. Øvre Uvdal har også et lite sentrum med butikker og spisesteder som tilbyr lokale matvarer og tradisjonell norsk mat.

  10 Personer

  2 Stuer

  4 soverom

  1 ½ Bad

  Her er vi

  Guristua - Hagaset

  Googlemaps: Klikk her
  Kordinater: 60.38883, 8.50759

  Fra Oslo: Kjør fylkesvei 40 mot Geilo - Ta av til høyre mot Smådøl. Følg veien gjennom en veibom. Ta første til høyre og kjøer innerst i veien. Ca. 100 meter. 

  Kontakt

  Flere hytter


  FEEDBACK FROM GUESTS

  • Absolutely fantastic outdoor benches with a fire pit. We spent many hours here. Very cozy chalet. Open fireplace and ample space around the dining table.

  • The teenagers disappeared into the loft. Nice to have a place where they can retreat. The chalet is practical and has a good layout.

  • I've always liked original log cabins made the old-fashioned way. They retain heat incredibly well.

  • Large, delightful outdoor area. The children were outside for many hours. Just the way it should be at the chalet. We will be back:)

  • We were here the second week of January. We enjoyed ourselves the entire week. Practical kitchen, perfect for cooking. Spacious living room and everyone had their own room. Appreciated having a desk in the rooms.

  • Guristua is located in an incredibly beautiful hiking area. We took a hike towards "Sjuggurdshødga". A suitable hike for both adults and children. We picked blueberries, and the cloudberries were not yet ripe. Nice chalet with plenty of space.  Klikk + tegn i plankart for å se bilder

  Sittegruppe med to stoler. Stolene kan snues så man kan sitte foran åpen peis.

  Romslig spisestue med plass til alle. Sofa i bakgrunnen. 

  Spisestue med sofa og åpen peis i bakgrunnen. Trapp til 2. egt.
  Bad med stor dusjniche. Varmekabler
  Godt utstyrt kjøkken med alt du trenger for å lage god mat.
  Godt utstyrt kjøkken med stekovn.
  Godt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin.

  Klikk + tegn i plankart for å se bilder


  Soverom 1 er et koselig soverom med 150 cm bred seng og et skrivebord.
  Soverom 2 er et soverom med 160 cm bred seng. Tv med Chromecast og et skrivebord. Inngang direkte til bad.
  Soverom 3 er et koselig soverom med 150 cm bred seng og et skrivebord.
  Soverom 4 er et koselig soverom med 150 cm bred seng. Tv med Chromecast og et skrivebord.
  Romslig toalett og vaskemaskin.
  Stue med stor sofa. TV med Chromecast

  Klikk + tegn i plankart for å se bilder


  Har du et spørsmål om leie av hytte du ikke finner svaret på?

  Send oss spørsmålet så får du svar. Vi legger også svaret ut på siden. 

  Da kan noen andre også få svar på det samme.

  Takk for hjelpen

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.