Skip to main content
Fin vinterdag
Fin vinterdag
Sofa
Spisestue
Utsikt
Fin vinterdag
Utsikt fra Soverom
Utvendig Boblebad 7 Personer
Utsikt fra Soverom

  Hytta Kronvollen

  Hytta Kronvollen er en romslig hytte med 7 soverom. Et perfekt samlingssted for familietreff, bursdager, jubileum, samling for alle på jobben eller bare samle venner som man ser altfor sjelden.

  Hytten har svært god planløsning slik at plassen er meget godt utnyttet. Med en stue i hver etasje, 2 oppvaskmaskiner, 2 kombiskap og et stort utvendig boblebad er det meste tilrettelagt for den hyggelige sammenkomsten

  Om Hytta Kronvollen

  Spisestue 24 personer
  3 TV Stuer
  4 ½ Bad
  2 x Oppvaskmaskiner
  11 senger
  Godt utstyrt kjøkken

  250 m²

  Kodelås Dør

  Utvendig Boblebad

  Panorama Utsikt

  Godt utstyrt Kjøkken
  2 Oppvaskmaskiner
  Kaffetrakter

  Stekovn

  2 Kjøleskap

  TV i Spisestue
  Selskaper, lag og bryllup
  Spisestue 26 pers.

  Barnestol

  Rask WiFi
  Varmepumpe
  5 TV

  Parkering 5 biler

  Gassgrill
  Vaskemaskin
  3 Bad med Dusj
  Hund er velkommen

  18 (26)

  3 Stuer

  7 soverom

  3 ½ Bad

  Her er vi

  Hytta Kronvollen

  Googlemaps: Klikk her
  Kordinater: 60.38884, 8.50759

  Fra Oslo: Kjør fylkesvei 40 mot Geilo - Ta av til høyre til Smådøl. Kjør 400-500 meter, ta så første til venstre mot Hagasetåsen. Kjør gjennom veibom. Ta første til høyre. Kjør til innerst i veien og dere er fremme.

  Andre hytter til leie

  Kontakt


  Stikkord fra våre gjester

  • Super hytte. Vi likte alle rommene og stuene hvor man kunne finne litt fred å ro til å nyte fjellet etter en fottur. 3 bad var veldig kjekt når vi var så mange. 

  • Vi møttes til 40 års lag og jubilanten var svært så fornøgd.  Han sa tilogmed at han ville tilbake til neste lag. Alt fungerete veldig bra og alle likte hytta og området rundt veldig godt.

  • Helt fantastisk å la barne leke ute uten å tenke på trafikk eller noe annet. Det er veldig god plass rundt hytta og de neste som leier blir nok glade for akebakken vi har laget. Den er ble litt lengre enn føsrt tenkt.

  • Å sitte i varmt boblebad ute etter en skitur komer ganske høyt på lista. Det ble mange turer til boblebadet. Stjernehimmelen var utrolig (ingen lysforurensning) Vi komemr tilbake neste vinter.

  • 2 oppvaskmasiner var praktisk når man er så mange. 

  Hjemmekoslig og tidsriktig

  torillstua-1egt-bjelke1908-1280x720.jpgI hytten Kronvollen har vi hatt et sterkt forkus på å beholde mest mulig da vi pusset opp hele hytta. Vi tok vare på gamle dører, panel og vi satte det tilbake mest mulig "som det var" Det var mye ekstra arbeid men vi er glade for det nå.

  Det er benyttet en Jernbaneskinne til å stabilisere taket. Denne står det 1908 på og den gir sterke assosiasjoner til hvordan de benyttet det de hadde tilgjengelig når hytta ble bygget. Det hadde vært trist om denne ble byttet til en moderne bjelke eller at den hadde blitt gjemt bak moderne plater.

  De mer moderne elementene inkluderer en åpen stue og kjøkkenløsning, mange vindusflater, som allerede var i hytta, slipper inn mye naturlig lys og åpner for den fantastiske utsikten som hytta Idyll har.

  Kronvollen har sin sjarm med trepanel og eldre trevegger. De koselige elementene inkluderer myke tekstiler, som puter og tepper, samt varme gråtone og naturfarger. Hytta har også innslag av naturmaterialer, som stein og tre, for å gi den et organisk preg.

  Miljø

  torillstua 1egt bjork 1280x720Hytta Kronvollen er en miljøvennlig og bærekraftig hytte som er bygget med fokus på å redusere sin påvirkning på miljøet. Hytta er pusset opp med sterkt fokus på gjenbruk og materialer som er hentet fra nærområdet.

  Materialer som er fornybare, og den er utstyrt med energieffektive løsninger som varmepumpe. Hytta har god isolasjon som samtidig reduserer behovet for oppvarming.

  Idyll er estetisk utformet og passer svært godt inn i det naturskjønne landskapet rundt. Samlet sett er hytta Kronvollen et godt eksempel på hvordan man kan ta vare på en funksjonell og attraktiv hytte med minimal miljøpåvirkning.

  Nærområdet

  Området byr på fantastiske turmuligheter, med fjelltopper som Hårteigen og Hardangervidda nasjonalpark like i nærheten. Bygda har også en rik kulturarv med flere museer og gamle kulturminner. For de som ønsker å stå på ski, er det flere skianlegg i området og milevis med oppkjørte skiløyper. Øvre Uvdal har også et lite sentrum med butikker og spisesteder som tilbyr lokale matvarer og tradisjonell norsk mat.  Klikk + tegn i plankart for å se bilder

  Utsikt fra boblebadet. Her kan du se så langt øyet rekker. Usjenert og privat. Inngang direkte til 2 bad.

  Bad 1 egt. høyre side. funksjonellt bad med dusj og toalett

  Stue med stor sofa. Her er det sitteplass til mange. 

  Bad 1 egt. venstre side. funksjonellt bad med dusj og toalett

  Spisestue med stue i bakgrunnen.

  Kjøkken dett fra terrassedør. Dobbelt kombiskap og 2 oppvaskaskiner.

  Vedovn i Peisestuen. 


  Klikk + tegn i plankart for å se bilder


  Bad 2 egt. med dusj, toalett og vaskemaskin.
  Merk at vaskemaskinen doserer vaskemiddel automatisk. Så det skal ikke brukes vaskepulver. Flytende vaskemiddel etterfylels i beholderen.

  Soverom 2 i 2 egt. Romslig soverom. TV med Chromecast. Flott utsikt 

  Gang i 2. egt inn mot stuen. På venstre side er trapp til 1 egt.

  Fantastisk utsikt fra soverommet.

  Trapp opp til 3 egt. Denne trappen er ganske bratt med god å gå i. Godt rekkverk. Pass på de minste i denne trappen.

  Stue i 2 egt. med fantastisk utsikt

  Soverom 1 - 2 egt.  Stort soverom med 180 cm bred seng. TV med Chromcast. Fantastisk utsikt.


  Klikk + tegn i plankart for å se bilder


  Toalett i 3 egt. Lite men funksjonellt toalett.

  Liten koselig stue med stor TV. Ungdommene liker seg veldig godt her. 

  Soverom i 3 egt. 150 + 80 cm bred seng. Fin ståhøyde midt i rommet. Skråtak ut mot sidene. Sett fra loftstue ved døren inn til toalett.

  Soverom i 3 egt. 150 + 80 cm bred seng. Fin ståhøyde midt i rommet. Skråtak ut mot sidene.

  Soverom i 6 egt. 150 + 150 cm bred seng. Fin ståhøyde midt i rommet. Skråtak ut på sidene.  Praktisk informasjon

  Nøkkel/Kodelås

  Hytten har kodelås.

  Din kode til døren vil du få på e-post 1 dag før ankomst dato. 

  Boblebad

  Viktig!!!
  Glass, flasker, krus og alt som er knuselig skal IKKE benyttes i boblebadet. Det finnes egne melanin glass på en egen hylle på kjøkkenet. Vær snill og respekter dette. Skulle det knuses glass eller komme noe annet i boblebadet som ikke skal være der vil dere måtte betale for tømming og vasking av badet.
  - Fjern eventuell snø ved utgangsdøren. Dette må gjøres fra utsiden. Det finnes en spade ved inngangen til hytten.
  - Fjern også snø rundt (spesielt baksiden der som lokkløfteren skal skyves bak) og på toppen av boblebadet før dere prøver å løfte av lokket. Sjekk at alt er ok før dere bader.
  - Husk å legge steinene tilbake på lokket.    1 )

  Lokket er todelt og lokket åpnes med en lokkløfter.

  jac1  jac2  jac3  jac4

   2 )
  Skru så på lyset i badet. Dette gjøres på displayet

  3 )
  Sjekk temperaturen. Badet bør være 37/38 grader.
  Ta ut klordispenseren som flyter i overflaten. Denne legges på bakken ute (ikke inne i hytten) på et sikkert sted, slik at den ikke blir tråkket på eller skadet på noen måte. Hvis det ikke er en klordispenser som flyter betyr det at det er tilsatt Klorgranulat manuelt. Det finnes da en beholder med klorgranulat under vasken i kjøkkenbenken. Det tilsettes: 1/2 plastskje (ikke metall) klor etter bading. Ved mye bading bruk 1 skje klor etter bading.

  4 )
  Alle skal alltid dusje og vask kroppen grundig med såpe uten badetøy før all bading. Det er spesielt viktig å skylle såpe godt av kroppen. Hvis ikke såpen er skylt godt av vil vannet i badet bli grålig i fargen. Ved grått vann etter endt leieforhold må badet renses eller vann byttes. Dette er mye arbeid eg det er for leietakers regning så vær nøye med såperester.

  5 )
  Ikke bruk oljer, duftkuler eller såpe i badet. Ved oljer, duft eller såpe i vannet etter endt leieforhold må badet renses eller vann byttes. Dette desverre for leietakers regning så vær nøye med dette.

  6 )
  Del badingen opp i flere økter. Det å bade for lenge om gangen, spesielt når det er kald, kan være skadelig og kan gi Hypotermi. Husk ha noe på hodet under badingen (lue elller lignende), slik at ingen får en slik reaksjon når dere går ut av det varmebadet og ut i vinterkulden. Dette gjelder selvfølgelig bare når det er kaldt.
  Ikke bruk oljer, duftkuler eller såpe i badet. Ved oljer, duft eller såpe i vannet etter endt leieforhold må badet renses eller vann byttes. Dette desverre for leietakers regning så vær nøye med dette.

  7 )
  Bruk sunn fornuft. Ikke la barn bade alene uten konstant tilsyn. I henhold til leiebetingelsene er anvarlig leietaker anvarlig for sikkerheten til alle leietaker i leieperioden

  8 )
  Når dere er ferdig å bade,  tilsettes: 1 plastskje (ikke metall) klor. Ved mye bading tilsettes mellom en og to skjeer klor etter bading. Det er ansvarlig leietakers ansvar å tilse at denne regelen følges. Hvis badet benyttes uten at det er tilgang på klor i vannet vil det relativt raskt kunne oppstå skadelige bakterier i vannet. Slike bakterier er alvorlig og hvis dette oppdages vil badet blir stengt umiddelbart. Følger av bakterier i vannet vil være ansvarlig leietakers ansvar.   Hvis dette skulle skje må det gis beskjed til utleier snarest. Vannet må da byttes og badet rengjøres. Dette desverre for leietakers regning så vær nøye med dette.

  9 )
  Husk tørk opp alt vann som ligger på laminatgulvet utenfor badene, når dere går inn og ut. Gulvet tåler ikke at det blir liggende vann.

  10 ) 
  Om dere bruker boblebadet mye, kan vannstanden på boblebadet gå noe ned. Om dere ser at vannstanden går under de øverste dyser, MÅ dere ta kontakt med utleier. Det må ALLTID være vann over alle dysene, ellers så kan det bli skade på boblebadet og sirkulasjonssystemet. Dette kan bli en dyr kostnad.

  Skulle det være andre spørsmål er det bare å ta kontakt. Det er bedre å ringe en gang for mye enn at noe går galt.

  Nå er det bare å nyte uteboblebadet! Ha det gøy og kos dere i det herlige boblebadet. Husk å følge de sikkerhetsreglene og retningslinjene vi har gitt, slik at opplevelsen blir så hyggelig og trygg som mulig. Nyt oppholdet og det avslappende badet i vakre omgivelser!

   

  TV

  chromcast5Alle Tvene i hytta har kun Chromecast.

  Det er 5 TVer i hytta Kronvollen.

  Vi benytter Google TV og Chromecast og ikke vanlige tv signaler. For bruk av Chromecast benytter du mobil eller Pad. 

  Internett / Wifi

  Internett - NUFI
  Wifi Internett: NUFI
  Passord: 8xglbr4j

  Spille musikk / Radio

  Vi har et blåtann stereoanlegg fastmontert med høytalere i stua. 

  Benytt blåtann på din mobil og koble til. 

  Da er det bare å spille musikk fra din mobil, Pad eller PC. Bruk NRK appen for å høre på radio.

  Merk. Ikke endre innstillinger eller flytt forsterkeren det skaper mye hodebry, og muligens må vi benytte ekstra tid (som vi ikke har) for å montere dette tilbake.

  Hva er på hytta

  Alle våre hytter er godt utstyrt.

  På kjøkkent er det et lite basis lager med  salt, pepper, ulike krydder, mel, sukker, noe te, kaffefilter etc. som dere kan bruke hva dere vil av. Blir det tomt for noe setter vi pris på at dere erstatter det som er tomt.

  Det er også vasketablettet til oppvaskmaskinen og Zalo til oppvask

  Om dere skal være lengre enn en helg, anbefaler vi å ta med ekstra.

  Det er også toalettpapir på toalettene, men er det mange anbefaler vi å kjøpe med ekstra.

  Alle bad er også utstyrt med håndsåpe.

  Alle sengene er utstyrt med pute og dyne.

  Husk å ta med sengetøy og håndkle om dere ikke har valgt å leie dette.

  Selskap / Jubileum

  Hytta Kronvollen er meget godt tilrettelagt for selskaper og jubileer.

  Vi har tallerkener, asjetter, bestikk, små skåler, store skåler, drikkeglass, rødvinsglass, hvitvinsglass og det meste som skal til for å få et velykket selskap for alle sammen. 

  Det er god plass rundt langbordet og er det ikke stort nok finnes det innleggsplate i bordene. Ønsker dere å ta med duk er langbordet 95 cm bredt og 420 cm langt. Det kan utvides til 520 cm. 

  Kjøkkenet er godt utstyrt med 2 kjøleskap, 2 oppvaskmaskiner og stekovn.

  Kaffetrakter og vannkoker.

  Julefeiring i hytta Idyll er veldig populært. Vi ønsker at dere skal ha det best mulig og har derfor juletrefot, lys til treet og noen julekuler klart.

  Når dere feirer jul i våre hytter kan dere hugge deres eget juletre på vår eiendom Fjellskue (nærheten av hytta Fjellskue Panorama). Ved avreise settes juletreet ut bak hushjørnet på anekset ved siden av hytta Kronvollen. Lys og julekulene legges pent tilbake i IKEA posen. Slik at det ligger fint til de som skal feire jul etter dere. 

  Ønsker du Nyttårsfeiring på hytta Kronvollen er det et  perfekt sted å feire. Ønsker du å kjøpe eget fyrverkeri så ser du skiltene til butikken hans ved Nærbutikken Uvdal. Husk å rydde opp de brukte rakettene før dere reiser. Uteområdet skal være pent og ryddig til de som kommer etter dere. Vis respekt

  Hund

  Vi ønsker alle hunder velkommen. Det er et flott område for hunder. Husk bare å følg gjeldende båndtvangsregler og ta hensyn til andre dyr i området.

  Husk å bruk pose som hjemme. Vis respekt for at det er barn som leker i området og mange som ferdes akkurat der du går med din hund. 

  Vi setter veldig pris på at du respekterer at ingen hunder har lov til å være i sofaer og senger på alle vårer hytter. Heller ikke at de skal ligge på eget teppe i sofa elelr senger. Hunder skal kun være på gulvet.

  Viktg å ta hensyn til neste leietaker og vi ønsker at hyttene våres skal taes godt vare på i dag og i fremtiden.

  Avfall

  Kommunen har egen hytterenovasjon.

  avfallpunkt

  Det er egne renovasjonspunkter hvor du kan levere kildesortert avfall. HUSK at alt avfall skal nå kildesorteres slik du gjør hjemme. 

  Hvis du kjører mot Oslo - Nørstebølia

  Punktet ligger ved FV40 ved innkjøring til Nørstebølia. Dette er 350 meter nord for avkjøring til Høk. Punktet betjener Høk, Vasstulan, Nørstebølia og sørlige del av Dagalifjell.

  Googlemaps til punkt

  Hvis du kjører mot Geilo /Bergen - Lomlia

  Punktet ligger ved FV40 ved innkjøring til Lomlia. Punktet betjener norlig del av Dagalifjell og ligger lett tilgjengelig ved utfart nordover mot Geilo.

  Googlemaps til punkt

   

   

   

  Brøyting

  Skulle det komme mye snø ta kontakt i god tid. Ved store snøfall er det ofte litt tid å vente før det blir brøytet.

  Når det er mye vind kan det legge seg litt snø på to steder i veien. Resten av veien er som regel kjørbar.

  Det enkleste er ofte å ta med seg snøskuffen og måke bort denne snøen fremfor å vente på brøyting. Så får man seg også litt trim og litt frisk luft.

  Røyking

  Våre hytter har helt røyfritt miljø. Det har ikke vært røkt inne i hytta og det ønsker vi å fortsette med. Det er selvsagt lov å røyke utenfor hytta. Benytt egnet askebeger og vær snill å ikke kast sneiper og snusposer på bakken. Selv om det er snø vil ikke sneiper forsvinne. Respekter at det kommer andre familier etter dere. 

  Vi har desverre hatt noen tilfeller av det, og det er kjedelig å betale for at det må fjernes.

  Varme

  Hytta Kronvollen er godt isolert og har flere varmekilder.

  Toppmodell varmepumpe i 1. egt. Vedfyring for oppvarming i 1. egt.

  Det er i tillegg panelovner der det er nødvendig og ekstra flyttbar ovn plassert i soverom 3. egt.

  Er det kald ute, som det kan bli på fjellet, er den beste varmekilden vedovn i 1. egt. Fyr forsiktig opp. Når ovnen har blitt varm, kan man legge på mer. Så kan man fyre godt og varmen fordeles rundt i hele hytta.

  Det følger med noe ved, for bruk i hytta, i leieavtalen avhengig av sesong og varighet av leieforhold. Ved kan kjøpes eller bestilles hos Nærbutikken Uvdal - Tlf. 32743604 

  Vær oppmerksom på at Kronvollen er en stor hytte og at det kan ta noe tid før hytta blir varm.

  Selv om det er varme i alle gulv i hovedetg 1 etg, anbefaler vi ullsoker og tøfler.

  Ved Avreise

  Vanlig utsjekk er 11:00

  Det er ingen problem med senere utsjekk hvis det ikke kommer noen etter dere. Avtalt med oss om dette på forhånd slik at vaskedamene er informert. 

  Sjekk at dere har fått med dere alle private eiendeler og at alle rom er slik de var ved ankomst. Om dere skulle ha flyttet på noe eller byttet om noen puter dyner ol. må dette settes det tilbake slik det var ved ankomst.

  Oppvask skal være satt i oppvaskmaskinen og den må være satt på slik at det er rent når vaskere kommer.

  Sjekk at alle vinduer og dører er lukket.

  Sett varmekabler, varmeovner, varmepumpe til 10 grader ved avreise (gjelder bare ved leie om vinteren)

  Søppel, flasker og annet avfall tas med ved avreise. Kommunen har egen hytterenovasjon. Se eget punkt: Avfall.

  Glass og metall kastes ved Nærbutikken Uvdal.

  Sjekk at ingen har kastet sneiper, posjonssnus etc på utsiden av hytta. Vi ønsker at området rundt hytta skal være familievennlig og da er det ikke så hyggelig om dette ligger rundt. 

  Om dere har brukt fyrverkeri, fakler etc. Så skal også dette behandles som avfall og plukkes opp ved avreise. 

  Eller skal hytta være slik det var ved ankomst.

  Hytten må ryddes og gjøre klar til vasking. Har dere hatt med hund, eller at det er mye rusk på gulvene, må det støvsuges.


  God tur hjem og velkommen tilbake !

  Tilleggstjenester

  Vi ønsker at dere skal ha det beste oppholdet dere ønsker. Vi har derfor også utarbeidet endel tilleggstjenster dere kan benytte dere av hvis ønskelig. Ta da kontakt med oss minimum 7 dager før ankomst.

  • Sengetøy (100,- pr sett, ferdig oppredd)
  • Håndkle (35,- for stort og 15,- for lite)
  • Matkasse (egne betingelser gjelder)
  • Catering (vi har samarbeid med 3 ulike selskaper)
  • Kokk (vi har samarbeid med 2 ulike kokker)
  • Kakebestilling (fra den lokale bakeren)
  • Blomsterbestilling
  • Transport fra/til flyplassen, toget og til/fra arrangementer

  Har du et spørsmål om leie av hytte du ikke finner svaret på?

  Send oss spørsmålet så får du svar. Vi legger også svaret ut på siden. 

  Da kan noen andre også få svar på det samme.

  Takk for hjelpen

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.